infokn@kalamnoandish.ir   60 60 44 33 (045)  -  20 33 26 33 (045)  /  0021 241 0937

                                                                                      

 

 

راهنمای جامع آزمون IELTS

<< مرکز بین المللی آموزش زبان کلام نواندیش >>

 

 

آزمون آیلتس چیست ؟

 IELTS برگرفته از سرواژگان International English Language Testing System  میباشد و به معنای نظام بین المللی ارزشیابی زبان انگلیسی است. این آزمون یکی از معتبرترین آزمونهای زبان انگلیسی در حال حاضر است که در سراسر دنیا برگزار میشود. آیلتس در واقع آزمونی بریتانیایی بوده است و از این نظر در مقابل تافل، آزمون آمریکایی قرار میگیرد. این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار میشود.

 

 

سیستم نمره دهی آیلتس چگونه است؟

سیستم نمره دهی آیلتس از 0 تا 9 میباشد. صفر برای افرادی که به هیچ وجه از زبان انگلیسی نمیتوانند استفاده کنند و 9 برای فردی که مانند یک بومی مادرزاد به زبان انگلیسی مسلط است، میباشد. معمولا برای مقاصد مختلف نمره ی  5/5 تا نمره ی 7 حد نصاب قابل قبول و استاندارد جهانی است.

 

 

چه سازمانهایی آیلتس را می پذیرند؟

آیلتس از سوی بیش از 6000 سازمان در سرتاسر جهان مورد پذیرش می باشد. این سازمانها شامل دانشگاهها، ادارات مهاجرت، ارگانهای دولتی، ماهیتهای تخصصی و شرکتهای چندملیتی می باشند. برای جستجو به دنبال مؤسسه ای نام آشنا، از سیستم شناسایی جهانی آیلتس در وب سایت ielts.org استفاده نمایید.

 


 مالک آیلتس کیست و چه کسی آزمون را می نویسد؟

آیلتس مشترکاً تحت تملک انجمن بریتانیا ،آیلتس استرالیا (IDP)، و دانشگاه کمبریج است و از طریق بیش از 800 مرکز آزمون و مکان برگزاری در بیش از 130 کشور ارائه می شود. تیمهای بین المللی نویسندگان با مطالب آزمون آیلتس در ارتباط می باشند. تحقیقات گسترده نشان می دهد که آیلتس بدون هیچ مشکلی و عادلانه برگزار میشود. نویسندگان آزمون از کشورهای انگلیسی زبان مختلف محتویات آیلتس را توسعه می دهند، لذا منعکس کننده وضعیت افراد در زندگی واقعی است.

 

 

چرا دو نوع آزمون وجود دارد؟

آیلتس دارای دو نوع جنرال و آکادمیک است. آزمون آکادمیک برای آنهایی است که می خواهند در کشوری انگلیسی زبان مطالعاتی در سطح عالی داشته باشند. آزمون جنرال برای آنهایی است که می خواهند تجربه کاری به دست آورند یا در برنامه های آموزش شرکت نمایند یا به کشوری انگلیسی زبان مهاجرت نمایند یا در آنجا به مدارس عالی بروند. تمامی داوطلبان آزمونهای شنیداری و گفتاری یکسانی را طی می نمایند اما آزمونهای نوشتار و خواندن متفاوت می باشند.

 

 

فرمت آزمون چگونه است و چقدر طول می کشد؟

آیلتس دارای چهار بخش است:
شنیداری (30 دقیقه)    خواندنی (60 دقیقه)    نوشتاری (60 دقیقه)     گفتاری (11 - 14 دقیقه)
زمان کل آزمون 2 ساعت و چهل و پنج دقیقه است. آزمونهای شنیداری، خواندنی و نوشتاری در یک بخش انجام می شوند. آزمون گفتاری ممکن است در همان روز یا حداکثر هفت روز قبل یا بعد از آزمونهای دیگر برگزار شود.

 

 

در چه جایی می توانم در آزمون آیلتس شرکت کنم؟

شما می توانید در بیش از 50 محل در سرتاسر جهان در آزمون شرکت نمایید. در وب سایت ielts.org به جستجوی نزدیکترین مرکز آزمون در سرتاسر جهان بپردازید. مراکز آیلتس کارکنانی مددیار و خوش برخورد دارند که به شما در فرآیند ثبت نام کمک می نمایند.

 

برای ثبت نام در آزمون آیلتس کلیک نمایید

 

 

چه زمانی می توانم در آزمون آیلتس شرکت نمایم؟

آیلتس در 48 روز ثابت در طول سال (حداکثر 4 بار در ماه، بسته به تقاضای محلی) برگزار می شود. تمامی تاریخ آزمونها را برای سال جاری کنترل نمایید یا به نزدیکترین مرکز مراجعه نمایید تا تاریخ آزمون بعدی را مشاهده نمایید.

 

 

برای داوطلبین معلول چه کمکی در نظر گرفته شده است؟

مراکز آزمون تلاش زیادی می نمایند نیازهای خاص داوطلبین معلول را برآورده نمایند. هدف این مراکز برای تمامی داوطلبان آن است که دسترسی آنها عادلانه و هدفمند باشد. اگر داوطلبان نیاز خاصی داشتند، با مرکز آزمون در محل خود هنگام ثبت نام گفتگو نمایند. ممکن است مراکز به سه ماه زمان نیاز داشته باشند تا ترتیبات لازم را سازماندهی نمایند

 

 

چه عکسهایی نیاز دارم تا درخواست آیلتس خود ارائه نمایم؟

برای درخواست آزمون آیلتس شما نیاز دارید دو عکس رنگی یکسان در اندازه پاسپورت آماده نمایید که مربوط به حداکثر شش ماه قبل شما باشند. شما نیاز دارید پشت هر قطعه عکس را امضا نمایید. شما نبایستی در عکسهای درخواست خود عینک به چشم داشته باشید.

 

 

اگر نیاز داشته باشم درخواست خود را به تعویق اندازم یا در کل حذف نمایم، چه می شود؟

اگر شما درخواست خود را ظرف بیش از 5 هفته قبل از تاریخ آزمون به تعویق اندازید یا حذف کنید، شما هزینه خود را منهای هزینه اجرایی دریافت می نمایید.
اگر شما ظرف
5 هفته تا تاریخ آزمون درخواست خود را به تعویق اندازید یا حذف نمایید، بایستی کل هزینه را پرداخت نمایید مگر این که دلیلی پزشکی داشته باشید. اگر مجوز پزشکی خود را ظرف پنج روز تا تاریخ برگزاری آزمون ارائه نمودید، کل هزینه منهای هزینه اجرایی محل شما، مسترد خواهد شد.

 

 

در محل آزمون چه چیزهایی می توانم با خود بیاورم؟

تنها مداد، خودکار و مداد پاک کن. شما بایستی کارت شناسایی ملی یا پاسپورتی که بر روی درخواست آیلتس برای آزمون مورد استفاده قرار داده اید را همراه داشته باشید.
شما بایستی هر چیز دیگر را خارج از اتاق آزمون بگذارید. تلفنهای موبایل و پیجر بایستی خاموش شوند و در محل امانت داری تعبیه شده از سوی ناظر قرار داده شوند. اگر شما پیجر یا تلفن موبایل خود را خاموش ننمایید یا آن را همراه خود روشن داشته باشید، در امتحان مردود خواهید شد.

 

 

آیا می توانم از خودکار برای آزمونهای شنیداری و خواندنی استفاده نمایم؟

خیر. شما بایستی کارهای خود را با مداد انجام دهید. برگه سوال توسط کامپیوتری که نمی تواند اثر خودکار را بخواند اسکن می شود.

 

 

آزمون گفتاری چیست؟

آزمون گفتاری آیلتس، گفتگویی با یک ممتحن آزمون آیلتس مجاز، است. آزمون گفتاری متشکل از سه بخش است. لذا روی یک کاست صوتی یا دستگاه ضبط دیجیتال ذخیره می شود.

 


 من برای آزمون گفتاری به چه نیاز دارم؟

شما بایستی همان مدارک شناسایی که برای فرم درخواست آیلتس تدارک دیده بودید و برای مابقی آزمون مورد استفاده قرار دادید، همراه بیاورید. کارت شناسایی شما قبل از ورود به اتاق مصاحبه کنترل می شود.

 


 چگونه آزمونها نمره دهی می شوند؟

آیلتس از سیستم نمره دهی 9 سطحی برای اندازه گیری و گزارش نمرات به روشی هماهنگ استفاده می نماید. شما تک تک نمرات سطوح برای بخشهای نوشتاری، شنیداری، خواندنی و گفتاری و نمره کل سطح را بر مقیاس سطح مورد نظر از یک تا 9 دریافت می نمایید.

 


چگونه نمره قبولی برای آزمون آیلتس مشخص می شود؟

هیچ قبولی یا مردودی در آیلتس وجود ندارد. نمرات بر مبنای سیستم 9 سطحی رده بندی می شوند. هر مؤسسه یا سازمان آموزشی سطح نمرات مورد نیاز خود در آیلتس را مشخص می نماید تا برآورده کننده تک تک نیازهای آن باشد. برای یافتن اطلاعات بیشتر در مورد نمرات سازمانهای خاص، وب سایت رسمی آیلتس را جستجو نمایید.

 

 

با چه سطحی از زبان میتوانم برای آزمون آیلتس اقدام کنم ؟

این بسته به نمره ی مورد نظر شما دارد:
برای نمره ی 7 به بالا = سطح ماهر یا (Expert) لازم است
برای نمره ی 7 =  سطح پیشرفته یا (Advanced) لازم است.
برای نمره ی 6 =  سطح متوسط به بالا یا (Upper-intermediate) لازم است.
برای نمره ی 5 و 5/5 =  سطح متوسط یا (Intermediate) لازم است.
البته شما میتوانید با هر سطحی برای نمره ی 7 یا هر نمره ی دیگری اقدام کنید. تنها باید زمان و دوره ی مناسب خود را اتخاذ کنید.

 

 

گواهی آیلتس چه مدت معتبر است؟

آزمون آیلتس، دو سال اعتبار دارد.

 

 

کلاس مکالمه ی آزاد چیست؟

کلاس مکالمه ی آزاد زبان انگلیسی، از دسته دوره هایی است که برای تقویت مهارت های گفتاری و شنیداری در شرایط و موقعیت های مختلف طراحی شده است. در این کلاس ها، موضوعات مختلف مورد بررسی قرار می گیرند و برای افرادی که قصد سفر به کشور های انگلیسی زبان را دارند، مناسب می باشد.

 

 

چه افرادی می توانند از کلاس های مکالمه ی آزاد استفاده کنند؟

در کلاس های مکالمه ی آزاد زبان انگلیسی، همه ی افراد حاضر در کلاس، باید سطح آشنایی نسبتا خوبی از دستور زبان داشته باشند. به عبارت دیگر، این کلاس برای افرادی طراحی شده است، که توانایی نسبی در صحبت کردن دارند و می خواهند این توانایی را گسترش دهند. البته برای شرکت در این کلاس ها تعیین سطح صورت می گیرد.

 

 

نکات مورد توجه برای آن هایی که می خواهند در آزمون مصاحبه آیلتس شرکت کنند:

امتحان  “Speaking”  آیلتس در سه بخش برگزار می شود. در بخش نخست؛ سوالات عمومی راجب به شما نظیر شغل شما، علایق شما، اوقات فراقت، حیوان خانگی، مسافرت، تحصیلات، شهر محل سکونت، زادگاه، محیط زیست، غذا و … پرسیده می شود. در بخش دوم یک برگه به شما داده می شود که در آن چندین سوال مطرح شده. می بایست یک دقیقه برگه را مطالعه کرده و سپس راجب به آن یک تا چند دقیقه صحبت کنید. در بخش سوم سوالات تکمیلی راجب به سوالات بخش دوم می باشد.

 

 

  در مصاحبه “Speaking” آیلتس رعایت نکات زیر ضروری است:

 

1. هرگز جواب خلاصه ندهید. سعی کنید جواب کامل و تشریحی بدهید. سعی کنید جواب شما جزئیات بیشتری داشته باشد. بعنوان مثال : هنگامی که از شما پرسیده می شود:
“Where are you from?”
wrong ⇒ I'm from Iran
correct ⇒ I'm from Iran. I have lived in Tehran for 10 years, and I adore living here
جواب کامل نشان دهنده اعتماد به نفس بالای شما در صحبت کردن زبان انگلیسی است. ولی جواب بیش از حد طولانی نیز جایز نیست. چرا که شاید ممتحن تصور کند که سوال را بدرستی متوجه نشده اید.

 

 

2.  چندین راه برای طولانی تر صحبت کردن وجود دارد. در اینجا به بررسی چندین نکته می پردازیم:
تکنیک اول:  PPF. این تکنیک عبارت است از Past – Present – Future
بعنوان مثال در جواب سوال :
What do you do?
When I was younger I used to work in my father’s drugstore as a cashier. It was a hard job because I had to move heavy objects. Right now I’m working as teacher. I love this job because I get to know nice people every day. In the future I’m planning to work as a manager of an English Institute. I’m really looking forward to work in my ... 

 

تکنیک دوم:  Wh question.  منظور از این تکنیک را با یک مثال توضیح میدهین. برای مثال در پاسخ به سوال "مسافرت کجا رفته بودید؟"؛ از خود می پرسیم کجا؟ کی؟ چند روز؟ چگونه؟ غذا؟ آب و هوا؟ با چه کسی؟
Where did you go for your last vacation?
I went to the North of Iran with a couple of friends. The weather was excellent, and we stayed in luxurious hotel. We stayed there for 3 days. We enjoyed this vacation a lot

 

 

3.  همواره سعی کنید احساسات خود را بیان کنید. بعنوان مثال در پایان صحبت های خود بگویید که آیا تجربه خوبی بوده یا خیر؟
-  بیان احساسات را  از طریق صفات مقابل می توان انجام داد :
marvelous, fabulous, awesome, wonderful, interesting, charming, incredible, outstanding, ....
-  راه دیگر بیان احساسات افعال حسی است :
 Like - Love - Adore Dislike - Hate - Detest - Abhor - Loathe

 

 

4.  سعی کنید تا می توانید واضح صحبت کنید و نگران لحجه خود نباشید. نکته مهم این است تلفظ درست دارای نمره است ولی لحجه فاقد نمره می باشد. سعی کنید با تمرین زیاد مشکلات تلفظی خود را بر طرف کنید.

 

 

5.  با اعتماد به نفس صحبت کنید. سعی کنید آهسته ، عصبی و با مکث های طولانی یا با مِن مِن صحبت نکنید. سعی کنید خودتان باشید و از استفاده لغاتی که دارای پیچیدگی هستند پرهیز کنید. تنها از لغاتی استفاده کنید که مطمئن هستید که کاربرد درست آن ها بلد هستید.

 

 

6.  از استفاده از اصطلاحات خیابانی یا “Slang” پرهیز کنید.  سعی زبان رسمی انگلیسی را در صحبت های خود استفاده کنید.

 

 

7.  از سرعت ثابت در مکالمه خود استفاده کنید. نه خیلی تند و نه خیلی کند صحبت کنید.

 

 

8.  هرگز جواب ها را حفظ نکنید. در صورتیکه ممتحن تشخیص دهد که شما از جملات حفظ شده استفاده می کنید، نمره خوبی به شما تعلق نمی گیرد.

 

 

9.  اگر وسیله یا اسم خاص ایرانی استفاده می کنید سعی کنید درباره آن توضیح دهید. بعنوان مثال در مورد قرمه سبزی می بایست بگویید که: یک غذای محلی ایرانی است و از موادی مثل .... ساخته میشود.

 

 

10.  در صورت لزوم در قسمت سوم میتوانید از ممتحن سوال بپرسید. ولی اگر در قسمت اول یا دوم سوالی بپرسید از نمره شما کسر می شود.

 

 

11.  سعی کنید در منزل مقابل آینه تمرین کنید. نکته مهم تر اینکه با زمان تمرین کنید. بعنوان مثال در مورد قسمت دوم ببینید آیا قادر به ۲ دقیقه صحبت کردن درباره موضوعات هستید یا خیر.

 

 

12.  از موضوع پرت نشوید. اگر اینکار را بکنید ممتحن تصور می کند که سوال را درست متوجه نشده اید و در نتیجه از نمره شما کسر می شود.

 

 

13.  تنوع لغت و گرامر در مصاحبه آیلتس بسیار مهم است. سعی کنید هر روز با دوستان خود در مورد مسایل متفاوت انگلیسی صحبت کنید تا توانایی لازم را در این زمینه بدست آورید.